AS A SILKWORM WEAVING & DYING AWAY AMID ITS PERFORMANCE

ČITAVA JE GAZZA GASNA OAZA

GAZZA, ZABORAVLJENA ZEMLJA, sedma je priča/san iz romana KATARZIČNI SNOVI, koji je objavljen nota bene! 1991 godine (nakon više od dvije godine pisanja). Detalje o izdanju molim potražite u podlinku ROMAN na ovom webu. Godinama prikupljanu građu, i priče i čitavog romana, čine, između ostalog, i dokumenta skidana sa mikro-filmova iz perioda početak 20 stoljeća-1988-a, u toku iscrpljujućeg cjelodnevnog rada do kasnih noćnih sati u Kongresnoj Biblioteci u Washington D.C., a u vrijeme moga političkog egzila i tumaranja po Planeti.

Ono što izaziva jezu je nevjerojatna aktualnost, ne samo ovog sna/priče "Gazza, zaboravljena zemlja", već i čitavog romana Katarzični snovi, sa podnaslovom Yâ Filistîn, čije stranice kao da se upravo ispisuju rukom Opakog izvoditelja tekućih progonâ, razaranjâ, smrtî..., s malom palestinskom djecom kao specijalitetom Velikog Kuhara.

Citirajmo: San sedmi, ili Gazza, zaboravljena zemlja

Džaba se, zna to Anna, samo ljutit. Zato glasno dovikuje svima. Na primjer, washingtonskim The Timesovim piskaralima, koji se šeću, često, po njezinu amsterdamskom legatu. I cmizdre: ko, eto, Anna F. morala se dvije godine gušit u cjelodnevnom smradu, jer se sadržaj izvjesne posude za opću uporabu nije mogao istresati prije mraka. Gdje je novinarska etika, o kojoj trabunjate? Što ne dođete ovdje, sa svojim, istančanim, smislom za mirise, da se sa ovom (živom) dječurlijom, umjesto što to činite ko fol sa mnom (mrtvom), nadišete - decenijskog - smrada? U pako! U pako! (U Gazzu, gospodo! Ko još ne zna tu lozinku, autoriziranu od samog Knesseta?!) U ćošak Palestine, iz kojeg se nečist nema gdje izbacit, već vremenima.

  • Follow me on Academia.edu
  • Log in or create an account

    fb iconLog in with Facebook
    DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd