AS A SILKWORM WEAVING & DYING AWAY AMID ITS PERFORMANCE

NAWARA NEDŽM - MLADENKA ZA MLADENKU

Naišla sam na naslov u vijestima o vjenčanju Phyllis Leon (84 godine) i Del Martin (87 godina), i za pojašnjenje, Phyllis je žena, a i Del je također žena. Nedavno je u Kaliforniji donesen zakon koji dopušta gay brakove. U trenutku kad sam ovo vidjela sjetila sam se Predsjednika Sveučilišta Columbia kad je izravno napadao Iranskog Predsjednika jer u Iranu ne poštuju prava homoseksualaca.

Pokušat ću biti "civiliziranija". Šta Predsjednik Kolumbija sveučilišta misli o poligamiji? (U slučaju kad jedan muškarac oženi u Islamu nekoliko žena). Na Zapadu je poligamija pravno zločin (kažnjiv zatvorski i novčano), ali i sa socijalne tačke gledišta.

To je upravo u svezi sa različitim kulturama i različitim definicijama diljem različitih civilizacija. Poligamija je bila uvedena u našoj staroj (islamskoj i/li arapskoj) povijesti, i nije vrijeđala javnost. Ovakvo društveno stanje trajalo je tisućama godina, bez gotovo ikakve promjene. A ako se vratimo natrag u vrijeme s druge strane Oceana, vidjet ćemo da Grčka i Rimska civilizacija nisu prezirale homoseksualnost. Naprotiv, one su žensko smatrale odvratnim stvorenjem, koje krvari i trpi prodiranja što negativno utječe na ljepotu ljudskog tijela. Ženske su stvorene samo za očuvanje čovječanstva, i muškarci ih se moraju čuvati. Prava ljubav je između muškarca i muškarca. To je plemenita, čista ljubav, jer se iz nje ne rađaju djeca, niti se zahtjeva predanost bilo koje vrste, koja bi prisilila jednog od partnera da nastavi živjeti s drugim. To je samo ljubav, i samo ljubav. To se može vidjeti u Platonovoj knjizi "Republika". Ali je, istovremeno, u tim civilizacijama (grčkoj i rimskoj) muškarcu bili zabranjeno oženiti više od jedne žene. Ono zbog čega su Rimljani dali ime našoj (egipatskoj) kraljici Kleopatri "Egipatska kurva" bilo je jer se udala za Cezara koji je već bio oženjen.

Ja razumijem razlike između kultura i prihvaćam ih. Ali ovo veličanje homoseksualnosti koje se danas događa na Zapadu u mjeri veličanja homoseksualne emocionalnosti, umjetnosti, intelektualizma i kreativnosti prirodna je evolucija zapadne baštine i civilizacije (civilizacije kao povijesti). Ono što ja uistinu ne razumijem, to je zašto Zapad (i posebno Sjedinjene Države) ne razumiju da je naš stav prema homoseksualnosti upravo isti kao i njihov prema višeženstvu / poligamiji! I da je njihova kriminilizacija poligamije i njihovo odbijanje legalizacije mnogih izvanbračnih odnosa upravo isti slučaj kao naše odbijanje ozakonjenja homoseksualnosti, iako ona postoji u našem društvu!

Smatram trivijalnim i šašavim crtati karikature Platona ili ga prikazivati u filmu kako stavlja žvakaću gumu u usta, dok, našminkan, razigrano pleše. Ali zapadnjaci (mada nema usporedbe između našeg Poslanika, blagoslov i mir na nj i na njegov rod, najdražeg u našim srcima, kulturi i povijesti, i Platona) ismijavaju našeg Poslanika ni za ništa drugo već zato što je oženio više od jedne žene.

Zapad, također, nas (Arape) smatra idiotima, i ja želim pojasniti da mi njih takodjer vidimo kao idiote. Poznata je izreka među Arapima: Amerikanci su idioti. Ali to nas vraća natrag našoj definiciji idiotrije. Oni misle da je idiot osoba koja ne zna čitati i pisati ispravno, nije sjajna u fizici i matematici, itd. Međutim, mi smatramo čitanje i pisanje, korištenje računala, fiziku i matematiku vještinama koje se mogu lahko naučiti. Ali s druge strane, u našoj kulturi, mi razumjevamo život i razlike u sposobnostima između različitih ljudskih bića njihovim bogatstvom, različitostima, i prihvaćamo ih, tražeći ono zajedničko medju njima, bez da ih mijenjamo. Ovo je istinska mudrost. Mi ne razmišljamo na način na koji razmišljaju zapadnjaci – da ko nije s nama, on je protiv nas.

Komentar: Ona ovdje govori za cijeli muslimanski svijet, zar ne?!
  • Follow me on Academia.edu
  • Log in or create an account

    fb iconLog in with Facebook
    DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd