AS A SILKWORM WEAVING & DYING AWAY AMID ITS PERFORMANCE

SLOBODARSTVO ŠOU - ŠOBA ŠERIĆ

Nikada niko sigurno nije čuo da se neki Englez, Francuz, Amerikanac umotao eksplozivom i detonirao u nekom autobusu, pijaci, državnoj instituciji.

Zapadni fundamentalizam je duboko utkan u demokratski sistem, ne postoji potreba da se individualci odlučuju na očajničke poteze kada to za njih rade njihove vlade, obavještajne službe, vojska…., na načine koji su "opšte prihvatljivi".
FILOZOFIJA SLOBODARSTVA

Oduzeti nekom život u "legitimnom" bombardovanju, akciji oficijelne vojske, obavještajne službe, i sve to uz pomoć medija koji jednostavno objave vijest da je neko ili neka grupa ljudi "stradala" iz nekog razloga, iza čega uvijek stoji komplet društvo, nikako pojedinac koji je povukao obarač.

Obično kada se iz avionskog napada (u potrazi za poznatim teroristom) ubije grupa nedužnih civila u nekoj kući slijedi uobičajeno objašnjenje kako je u pitanju "greška", da informacije sa terena "nisu bile dovoljno precizne", ukratko niko nikada ne bude osuđen za bilo kakav čin masovnog ubistva; javnost nikada ne bude uzrujana prilikom ovakvih situacija.

Znači, u zapadnoj demokratiji ne postoji potreba za "očajničkim potezima", ne postoji potreba za individualnim činom osvete zbog učinjene nepravde.
  • Follow me on Academia.edu
  • Log in or create an account

    fb iconLog in with Facebook
    DMC Firewall is a Joomla Security extension!