AS A SILKWORM WEAVING & DYING AWAY AMID ITS PERFORMANCE

. . . BARABBA/S? U SARAJEVOSTANU-DeDe!

Bismi'llaah 

Dragi i poštovani sugradjani grada i kantona SARAJEVO, sretna vam naša nesretna 2017! Kao što su nam nesretne bile i sve ostale godine, otkad su našim žovotima «demokratski» zavladali... Zajedno ćemo ih imenovati i portretirati, pomognete li mi, svojim prilozima, nastaviti ovaj roman toka zbilje, čiji prvi dio je već objavljen na ovom webu, u podlinku Roman, pod naslovom: GDJE SE KRIJE BARABBA/S?

U prvom dijelu ustanovljen je glavni lik pod zbirnim imenom Barabba/s, za opis čijih opipljivih zlodjela unutar naše bosanske, sarajevske, zbiilje trebam vašu pomoć. Da mi pošaljete dokazive priče šta je Isti počinio u vašim zgradama, kućama, stanovima..., životima, a za šta ga je, vjerojatno, kao i u mom slučaju, obilato nagradio svaki sarajevski sud
; po vertikali od onog malih vrijednosti, do višeg i najvišeg. Jedno je zajedničko svima: korupcija je već otrcano i dosadno ime za združeno cijeđenje iz naših života svega što je moguće iscijediti, sve za nektar njihovih raskalašnih, pardon raskošnih pehara i pirova, plaćanih našim ratnim i poratnim žrtvama. (Da vas podsjetim: ne zovu Sarajevo badava, već stoljećima, Mali Jerusalem! Ne bi bilo čudo da je Barabba/s baš u našem gradu ustanovio svoj stožer. Svoj Centralni komitet!).

Neću duljit osim kratke upute kako čitati pdf.-ove koje ćete naći u dodatku kao uzorak «dokaza» koje su prvi, niži, a drugi, viši sud uzeli kao nepobitne (hic!):

1. «Dokaz» da je Sarajevostan (koji narečeni iz roda Barabba/sa često mijenja ime, mislim da mu je sad aktualno treće po redu, sarajevostan-dede) zakonito izabran u zgradi u kojoj sam ja etažni vlasnik, ali sam prekrižena na spisku. Sad već mrtva navodna tadašnja predstavnica stanara, dugogodišnja izabranica i obilata korisnica darova Istog, propustila je, primjetila sam na jednom od sudova, potpisati se.

2. Drugi prividno istovjetni «Dokaz», no koji će ovaj put biti «potpisan» od strane, u doba aranžiranja tog «dokaza», već odavna mrtvog i navodnog predstavnika stanara. (I ovdje mi dopustite dodat svoju muku: ima već 1,5 godina, kako je u stanu istog pokojnika nepoznat neko amaterski probušio vodovodnu cijev, koja je onda obilato nalila vodom austrijski dimnjak, star 130 godina. Glavnina čadji zakopana je potom pomno u mojoj podnici (sve za moje pare), a čadjavi i smrdljivi zid dvaput je ušminkan od strane istih majstora prostornog uredjenja kantona sarajevo, i preuredjenja naših života u trajni pakao, no o tom u slijedećem nastavku).

PostScriptum (ovog, prvog, nastavka romana toka zbiilje), i NotaBene!

1. Čuvajte se advokataa u slučaju sarajevostanu-dede, posebno onih nalik mom. Koji je, sjećam se, imao muslimansko ime a prezime ko neki mali potomčić susjedne nam Hrvatske. I koji je moj predmet glatko predao suprotnoj stranci, pardon, prodao! pardon, višem sudu! pardon, vlasniku onog doo ili ovog dede, pardon...!

Svakako stranci na najvišoj stolici, ili porti..., ko bi im stao u kraj, ako mi ne pomognete da ih sve raskrinkam?!

2. Dodato sa samrtničke postelje jedne od njhovih bezbrojnih žrtava, 03. 03. 2017.

Sve to u savršenoj suradnji sa beskrupuloznom šahovicom-odvjetnicom bestidnog šeha sarajevostanadedeta...
Sve na ovom svijetu ima granicu osim pohlepe i beskrupuloznosti. Neka su prokleti!

>>>
  • Follow me on Academia.edu
  • Log in or create an account

    fb iconLog in with Facebook
    DMC Firewall is a Joomla Security extension!