AS A SILKWORM WEAVING & DYING AWAY AMID ITS PERFORMANCE

MIRIŠE NA DON-NAŠ-CAFFÈ!

Enes Karić, bosanski ante-ratni i ratni domaćin Salmana Rušdia i vatreni propagator njegova zloduha (još od starih jugoslavenskih komunističkih dana) poziva, putom bosanskih muslimanskih novina "PREPOROD"*:

* po 4 putMIZERIJE SU OPET PROMIJENILE LINK. MIZERIJE NEMAJU SNAGE NI ČASTI DA SE SUOČE SA VLASTITiM NE/DJELOM. TEMA SPORNOG REMEK-DJELA GLASOVITOG GENIJA I NJEGOVE NOVINE KOJU PLAĆAJU ČASNI MUSLIMANI BOSNE (I HERCEGOVINE, PODRAZUMIJEVA SE!) GLASI: 

"Mošus hazreti Fatime, ali i mošus hazreti Aiše" kojom pozivaju:
domaće i svjetske muslimane da, u ime jedinstva, ištu od Boga "spas za Jezida, sina halife Mu'avije, za kojeg se tvrdi (Sic!) da je vodio muslimanske vojske koje su na Kerbeli umorile Husejna, unuka Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., dakle, i za samoga Jezida treba naći makar neki eshatološki (Sic!) izlaz. Recimo, muslimani danas, i ši‘ije i sunije, trebaju organizirati zajedničke ceremonijalne dove na kojima će moliti dragoga Boga dž.š. da oprosti Jezidu i njegovim vojskama." Ibid.
 
Da ne bude zabune na koga laju kerbalski psi (koje je još Poslanik Muhammad s.a.v.a. najavio): Mr. Karić, budući književni laureat (nema sumnje!) Nobelove nagrade, tražeć eshatološko izbavljenje (oh kako to doktorski zvuči!) svog Velikog meštra, Yazīda sina Mu‘āwiye sina Abī Sufyāna, يزيد بن معاوية بن أبي سفيان‎, ovdje se ujedno zalaže i za izbavljenje svog glavnog Majstora, svog predratnog i ratnog (1992-1995), Pakistansko/Britanskog, gosta-Sira. Koji je mošus "majke vjernika" u svojim s/"Satanskim stihovima" smjestio u. . . Ili maestra Enesa muči samozaborav?

Čovjek ne bi znao ko je najbolji od sve petorice! Dva prva bivši samonametnute muslimanske halife koji su znali još onomade kako da prirede, uz pomoć bossova preostale dvojice, današnji kaos, diljem ove zelene planete.

BOŽE, SPASI UM BOŠNJAKA I BOSANACA I SVIH MUSLIMANA SVIJETA OD PAMETI OVAKVIH PROFESORA I DOKTORA I DEMOKRATA. . . I PISACA I ULIZICA!
AMIN!

  • Follow me on Academia.edu
  • Log in or create an account

    fb iconLog in with Facebook
    DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd