AS A SILKWORM WEAVING & DYING AWAY AMID ITS PERFORMANCE

NATJEČAJ ZA LiK

tj. literate & kolumniste koji bi dokazali da je takav jedan lik, Jergović lično, odabrao svog izbjegličkog autora iz donjeg linka
http://www.jergovic.com/ajfelov-most/papagaj-je-letio-preko-rijeke-ajsel-ijssel/
iz čisto umjetničkih razloga:


Bismi'llaah. Neću se cjenkat! Prepisujem u trajno vlasništvo sve što znam i umijem glede književnosti (što pokazujem sa svojih 16 objavljenih knjiga, ako ne računam ono što mi nije u/knjiženo u doba Komunizma, ili što je još samo u web formi):

ako mi neko do/kaže da je literarno&kolumnistički Jergovićev genij odabrao spisateljstvo iz linka po čisto književnom kriteriju. Jerbo, klonuća su čudna stvar! Ja, naime, nikako da vidim na gornjoj jergovićevskoj stranici išta doli lošu novinarsku mlatu nečeg što sam uživo doživjela, svjedočeći sličnu izbjegličku priču jednog iranskog zamlate u doba našeg rata. Kakvih ima s nabrojanim nagradama otprilike onoliko, koliko ih ima spremnih da se već na prvom zapadnjačkom aerodromu odreknu svoje vjere, dakako islamske, svoje nacije i države, dakako muslimansko-azijske..., svoje odjeće,  dakako «ruta i krpetina», kako to vole da zovu beha (valjda) piscinje, itd. Na što sve u trenu pljunu za jedan jedini, ali presudni, svinjski obrok, koji će dobiti čim izmucaju na engleskom: "Ja jesti krmetinu!". Pa za uzvrat budu odmah pripušteni u ZEZ-u, tj. Zapadni Eden na Zemlji! (Iz njega će onda njegovim stopama unatrag otići Hulagove..., pardon NATO-horde, da do temelja poruše ono što je novosvinjojedac ostavio iza sebe... Tj. sve ono... fuj islamsko! (od džamije preko države do golog života). 

>>>

  • Follow me on Academia.edu
  • Log in or create an account

    fb iconLog in with Facebook
    DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd